weeknieuws

 

 

 

HC Baarle en Hockey Nieuws

 


Vriendjes en Vriendinnetjesdag 27 september 2017 

Hockey is feest en dat willen we met iedereen delen.
Terwijl we al even bezig zijn met de herfstcompetitie, is er ook veel plezier nodig bij het sporten. Iedere week wordt er hard gewerkt aan techniek, tactiek, spelinzicht en reactievermogen, noem het maar op.
Maar hockey is ook feest! En met wie kun je het beste een feestje bouwen? Met je vrienden. Dus mocht ieder hockeylid een vriend of vriendin meenemen.
Samen hockeyen, plezier maken, afzien en lachen. En blijkbaar nemen onze leden hun promotor rol erg serieus. Want er werd flink gebruik gemaakt van ons fun avond. Het was druk! Er werd een speciale training geschreven, waarbij het plezier voorop stond. Samen kennismaken met de stick en harde bal.
Wat basistechnieken kwamen aan de orde, beetje conditie maar ook een echt parcours waarbij met autobanden en draineerbuizen (slakkenhuis) werd gewerkt. Aan het einde van het parcours mochten de trainers de kinderen hinderen met allerlei werpmateriaal, die de kinderen met stick en bal moesten omzeilen. Hilarisch. Ondertussen was de DJ ook los, werd het ook nog swingen op het veld. De Fjes maakten deze avond ruimte voor de E’s, door uit te wijken naar het grasveld. Old school hockey. Vroeger deed men niets anders en uitermate geschikt om de push goed aan te leren.
De bal rolt natuurlijk veel moeilijker maar voor deze avond, was het erg gezellig om met zoveel kinderen op het veld te staan.
Ook de ouders voelden zich vrij om op deze avond eens een kijkje te nemen.

Heerlijk toch? Heb jij nou deze avond gemist, of wil je nog eens proberen? Voel je welkom!
En voor de ouders, op zondag hebben we fitgroep hockey. Mag je zelf eens proberen!

2017 09 27 PHOTO 00000099
PERSBERICHT (29-9-17)

Hockey Club Baarle Snakt naar Eigen Hockeyveld, Veelbelovend Talent Wint alle Wedstrijden.

Na de fantastische resultaten van vorige week zitten alle meiden van HC Baarle in een enorme flow. Van klein (6 jaar) tot groot (17 jaar) is HC Baarle bezig met het opbouwen van een sterke reputatie in de Zuid-Nederlandse hockey-competitie. Met de beperkte middelen die HC Baarle tot haar beschikking heeft is er een fundament gelegd door passievolle leden en een hele hoop gedreven vrijwilligers. Het is ongelooflijk hoe we in nog geen twee jaar tijd naast een hoop plezier fantastische prestaties neerzetten. Als we komend seizoen de beschikking hebben over een eigen hockeyveld staat er ons een prachtige toekomst te wachten. Onderstaand de verslagen van de gespeelde wedstrijden afgelopen zaterdag die allemaal zijn gewonnen door HC Baarle!

Klik HIER voor het hele bericht.

Spelregelbriefings vanuit KNHB (18-8-17)


Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur, dus verschijnt er binnenkort ook weer een nieuw spelreglement. Voorafgaand daaraan worden vandaag de documenten 1695928 AASA Handfluit transparant lagen fbd24378gepubliceerd die de nieuwe en gewijzigde spelregels uitleggen en interpretaties van bestaande spelregels duiden: de briefings voor club- en bondsscheidsrechters.

De basis bij het fluiten is en blijft het spelreglement, maar om scheidsrechters op weg te helpen wordt een extra uitleg van de spelregels via een briefing als leidraad geboden. Ook voor hockeyers is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom publiceert de KNHB nu twee documenten met spelregelduidingen: een versie voor wedstrijden onder leiding van bondsscheidsrechters en versie voor wedstrijden die geleid worden door clubscheidsrechters. Deze documenten bieden alle speldeelnemers een basis voor hoe het spelreglement praktisch wordt toegepast.

De KNHB beveelt iedereen die er belang bij heeft aan om de briefings goed te lezen, zodat zowel de scheidsrechters als de spelers en coaches in een wedstrijd weten wat ze kunnen verwachten. Deze aanpak voorkomt misverstanden en vergroot daarmee het spelplezier.

Via deze LINK kun je de briefing voor clubscheidsrechter downloaden en deze LINK verwijst naar de briefing voor bondsscheidsrechter op de KNHB website.Publicatie programma  / DWF / Procedures / Speeldagenkalender vanuit KNHB (18-8-17)

Publicatie programma

Het programma van de competitie 2017 – 2018 voor zowel de junioren als de senioren is gepubliceerd. De wedstrijdsecretarissen kunnen dus aan de slag met de planning voor komend seizoen. Belangrijk om te weten:

Er zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd in de poule-indeling, vanwege late aanmeldingen en terugtrekkingen. Het kan dus zo zijn dat een team in een anderen, dan wel gewijzigde poule zit.

Wij hebben er alles aan gedaan om een zo goed mogelijk thuis-/ uit-verhouding te realiseren voor alle clubs en tevens zoveel als het kan de wensen van alle clubs in te willigen. Dit is zoals elk jaar een flinke klus, met name voor de senioren, omdat daar meerdere poules van 10, 8 of 6 teams in de competitie zitten. Dit maakt het maken van eengoede indeling erg lastig. In enkele gevallen kan het zo zijn dat u zelf nog door het, in overleg met tegenstander en het kantoor, omdraaien van wedstrijden thuis en uit tot een optimale bezetting kan komen. Jullie kunnen hierin zelf het initiatief nemen. Wij hopen ook dat jullie tegenstanders hierin willen helpen (indien mogelijk). U kunt eventueel het districtskantoor om advies vragen.

Voor verenigingen met teams waarvan enkel de Herfstcompetitie bekend is, is het goed om te weten dat de verdeling na de winter mogelijk beter is. Dit geldt voor de reserve Vierde klasse en de Jong Seniorencompetities.

Het programma van de avondcompetities in ook gepubliceerd. Het programma van de Vierde klasse Bondscompetitie is nog niet gereed. Dit volgt volgende week.

DWF

Op het DWF zien wij met regelmaat opmerkingen terug welke ook op (of rond) het veld met een coach, dan wel scheidsrechter, besproken kan worden. Tussenkomt van de competitieleider is niet altijd nodig. Vandaar de vraag aan alle coaches om op het veld eerst het gesprek aan te gaan voordat de competitieleiding hierin wordt betrokken. In veel gevallen kan een kwestie onderling worden opgelost.

Voorbeelden zijn wanneer één of meerdere spelers zich misdragen of er het vermoeden is dat er spelers meedoen die niet speelgerechtigd zijn. Bespreek dit eerst met de coach. Deze kan hier tegenop treden, dan wel duidelijkheid over verschaffen.

Procedures

Alle procedures omtrent competitiezaken (zoals plannen wedstrijden, invullen DWF, afgelastingen, etc.) alsmede het promotie- en degradatiereglement gepubliceerd. Om ze te vinden klik hier. Wij zullen de documenten tevens aan jullie toesturen. Gelieve deze documenten nauwkeurig door te nemen en alle betrokkenen (TC, coaches, aanvoerders, etc.) op de hoogte te brengen.

Speeldagenkalender

De speeldagenkalender is herzien. Afwijkend van een eerdere versie is dat Pinksterzaterdag een inhaaldag is geworden. Daarnaast geldt Pinksterzaterdag voor de Topklasse C-jeugd als officiële speeldag, vanwege de play-off voor plaatsing voor het NK C op 9 juni. Ook de kampioenschappen in de zaal zijn toegevoegd aan de kalender. (download hier de speeldagenkalenders; ZN Jeugd en ZN senioren en veteranen)