WAAROM HOCKEY CLUB BAARLE?

Beweging heeft een positief effect op onze gezondheid. Door regelmatig te bewegen word je fitter en krijg je meer energie. Gelukkig hebben we in Baarle-Nassau e.o. veel clubs en initiatieven die maken dat jong en oud in beweging zijn.
Tot 2015 was er maar één team-buitensport in onze directe omgeving: voetbal. Het is de nummer 1 sport in Nederland en hockey volgt op nummer 2 met ruim 300.000 leden. Hockey heeft een brede toegankelijkheid: 2-5 jarigen (KICKS n STICKS), Jeugd, Senioren en Fithockey voor ouderen.
In 2015 hebben we het initiatief genomen een tweede team-buitensport op te richten in Baarle-Nassau, Hockey Club Baarle. Graag nemen we u mee op onze expeditie.


KNHB

Van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond ontvingen we al snel een plan: ‘hoe zet ik een nieuwe hockeyvereniging op?’ We zijn op bezoek gegaan bij hockeyverenigingen in Rucphen, Zundert en Goeree-Overflakee. Kleine verenigingen die ons hebben voorbereid op alle beren die we tijdens onze expeditie tegen zouden kunnen komen.

Social Media en Internet
Facebook was het eerste middel om wereldkundig te maken dat er een hockeyvereniging zou komen. Binnen 2 uur waren er meer dan 300 likes van jong en oud. Mensen die hockey een warm hart toedragen of het idee hebben dat hockey beter bij hun kind(eren) past dan een andere sport. Kort daarna hebben we de website gelanceerd www.hcbaarle.nl.

Burgemeester & Wethouders
We hebben onze droom gedeeld met onze nieuwe burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf en haar wethouders en gemeenteraad. Een droom om inwoners van Baarle-Nassau en omringende gemeenten, in de leeftijd van 2 tot 88 jaar, een andere manier van bewegen te bieden. Omdat voldoende sport en bewegen de basis is voor een actieve en gezonde leefstijl. Omdat sport en bewegen een middel is om andere maatschappelijke doelen te bereiken zoals de ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen, het leren over sportiviteit en respect, maatschappelijke participatie en leefbaarheid in de buurt.

Samen Sterker
We hebben onze droom gedeeld met alle verenigingen op het sportpark: Gloria UC, Gloria Atletiek en TC Baarle. We hebben de kansen voor elkaar in kaart gebracht en gesproken over synergievoordelen. We startten een samenwerking met TC Baarle waar we nu onze trainingen organiseren. We hebben een visie document geschreven samen met Gloria UC. We spraken met de nieuwe eigenaren van sporthotel Bruurs over hun banden met de KNVB en KBVB en de win-win-situatie die we samen kunnen realiseren.


EN NU DOEN...
We zijn onderweg! De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en zijn we enorm gegroeid. We hebben een trainingslocatie bij TC Baarle en spelen competitie in Tilburg. We hebben trainers die hun passie voor hockey met kinderen willen delen. We hebben een agenda met evenementen om kinderen bekend te maken met de sport. Maar wij hebben ook ambitie...


ONZE AMBITIE...
Onze grootste wens is een eigen accommodatie: een hockeyveld. In 2020 wordt dat gerealiseerd. De tennisvelden waar nu op getraind wordt maken plaats voor een eigen hockeyveld. Hiermee kunnen wij jong en oud nog meer enthousiasmeren om lid te worden van HC Baarle. Onze ambitie is om te groeien naar een gezellige en prachtige hockeyclub van 200 tot 250 leden.

Hockey in Baarle leeft. Deel jij onze ambitie. Meld je dan nu aan als lid of sponsor van HC Baarle. Lid worden doe je door te klikken op: aanmelden. Sponsor worden doe je door te klikken op: De Club van 100. Bellen kan ook. Klik hier voor de juiste persoon.