LID WORDEN OF EEN GRATIS PROEFTRAINING?

Een gratis proeftraining, dat kan! Om eerst kennis te maken met de hockeysport en HC Baarle, hoef je niet meteen lid te worden.

Lid worden of het volgen van een proeftraining kan door te klikken op aanmelden. Je kunt je gewoon individueel aanmelden. Het is niet noodzakelijk je met een heel team op te geven. Je vult het formulier volledig in en komt de eerstvolgende trainingsdag naar het prachtige complex van TC Baarle, Ruiterpad 19 in Baarle-Nassau. De trainingstijden vind je hier!


HET AANBOD VAN HC BAARLE!


FUNKEY

Vanaf 3,5 jaar kunnen jongens en meisjes meedoen aan Funckey. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een vari√ęteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey.


JEUGD
Als 5-jarige kun je bij ons beginnen met hockeyen bij de Benjamins. Als je 6 of 7 bent speel je in een F-team in 3-tallen op een achtste deel van het hockeyveld. Ben je 8 of 9 jaar dan speel je in een E-team, eerst als 6-tal op een kwart hockeyveld, daarna als 8-tal op een half hockeyveld. En vanaf 10 jaar oud speel je in 11-tallen op een heel veld. We trainen op het complex van TC Baarle totdat wij een eigen hockeyveldhebben. Vanaf het seizoen 2016-2017 spelen we competitie. De thuiswedstrijden spelen we in Tilburg aan de Academielaan 5. Uiteraard mag je eerst een paar keer mee gaan trainen om te kijken of je het echt leuk vindt. Dit mag twee keer zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link: aanmelden.


RECREANTEN

Ben je 18 jaar of ouder en wil je wel hockeyen, maar geen wedstrijden spelen? Dan kun je meedoen met onze recreanten.

Dit is leuk voor dames en/of heren die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Deze leden vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en raken zo meer betrokken bij het spel van hun gezinsleden (indien van toepassing). Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband. Een recreantenteam bestaat bij HC Baarle uit een gemixed team van zowel dames als heren. Het niveau hangt onder andere af van de leeftijd, fysieke gesteldheid e.d. We spelen dit seizoen oefenwedstrijden bij hockeyverenigingen die ook een mixed recreantenteam hebben.


FITHOCKEY
Fithockey is de nieuwe buitensport voor ouderen! In 2006 heeft de KNHB Fithockey landelijk overgenomen. Om fithockey te spelen is geen hockeyervaring nodig. Het is een veilige sport voor ouderen vanaf 65 jaar om in beweging te blijven. Fithockey wordt in de buitenlucht gespeeld. Voor en na de training is er tijd om in het clubhuis wat te drinken en bij te kletsen. Ook hier geldt dat we eerst zullen inventariseren hoeveel leden willen meedoen aan Fithockey. Meld je nu aan en wij houden je op de hoogte van het aantal deelnemers.

Procedure wedstrijdspelen
Nieuwe leden worden in eerste instantie training lid. Een nieuw lid volgt minimaal een 1/2 jaar training voordat hij/zij in een team worden ingedeeld. Het indelen in een team kan alleen plaatsvinden wanneer een team nog niet vol is. Voor 11-tallen hanteren we de regel dat een team uit maximaal 16 spelers/speelsters bestaat, Voor 8-tallen uit maximaal12 speelsters/spelers, voor 6-tallen uit maximaal 9 speelsters/spelers en ten slotte voor de F-jeugd uit maximaal 10 ( 2 keer 3 + 2 wissels per 3-tal). In de praktijk blijkt overigens dat iedere week wel een aantal speelsters niet kunnen. In die gevallen kan een team aangevuld worden vanuit de trainingsleden.

Aanmelden voor een proeftraining of lidmaatschap doe je hier!