HC Baarle
HC Baarle

HET ONTSTAAN VAN ONZE CLUB

 

Tot 2015 was er maar één team-buitensport in onze directe omgeving: voetbal. Het is de nummer 1 sport in Nederland en hockey volgt op nummer 2 met ruim 300.000 leden.

In 2015 hebben we het initiatief genomen een tweede team-buitensport op te richten in Baarle-Nassau, Hockey Club Baarle.

 

Graag nemen we u mee op onze expeditie.

KNHB

Van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond ontvingen we al snel een plan: ‘hoe zet ik een nieuwe hockeyvereniging op?’

We zijn op bezoek gegaan bij hockeyverenigingen in Rucphen, Zundert en Goeree-Overflakee. Kleine verenigingen die ons hebben voorbereid op alle beren die we tijdens onze expeditie tegen zouden kunnen komen.

SOCIAL MEDIA  & INTERNET
Facebook was het eerste middel om wereldkundig te maken dat er een hockeyvereniging zou komen. Binnen 2 uur waren er meer dan 300 likes van jong en oud. Mensen die hockey een warm hart toedragen of het idee hebben dat hockey beter bij hun kind(eren) past dan een andere sport. Kort daarna werd deze website gelanceerd.

 

BURGEMEESTER & WETHOUDERS
We hebben onze droom gedeeld met onze burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf en haar wethouders en gemeenteraad. Een droom om inwoners van Baarle-Nassau en omringende gemeenten, in de leeftijd van 2 tot 88 jaar, een andere manier van bewegen te bieden. Omdat voldoende sport en bewegen de basis is voor een actieve en gezonde leefstijl. Omdat sport en bewegen een middel is om andere maatschappelijke doelen te bereiken zoals de ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen, het leren over sportiviteit en respect, maatschappelijke participatie en leefbaarheid in de buurt.

SAMEN STERKER
We hebben onze droom gedeeld met alle verenigingen op het sportpark: Gloria UC, Gloria Atletiek en TC Baarle. We hebben de kansen voor elkaar in kaart gebracht en gesproken over synergievoordelen. We startten een samenwerking met TC Baarle waar we tot 2021 trainden op tennisvelden.

ONZE DROOM IS UITGEKOMEN…


 Na vijf jaar trainen of tennisvelden en competitie spelen in Tilburg, hebben we een eigen hockeyveld. En niet zomaar een hockeyveld. Er zijn er slechts vijf van in heel Nederland. Een zandveld dat de kenmerken heeft van een waterveld. De samenwerking met voetbalvereniging Gloria UC maakt het plaatje compleet. Een prachtig complex waar jong en oud zich kan uitleven.
 

Maar wij hebben ook ambitie…

Hockey in Baarle leeft!

ONZE AMBITIE

 

Onze ambitie is om te groeien naar een club met 200 tot 250 leden.

 

DEEL JIJ ONZE AMBITIE?

 

Meld je dan nu aan als lid of sponsor van HC Baarle. Lid worden doe je door te klikken op: aanmelden.

Sponsor worden doe je door te mailen naar info@hcbaarle.nl Bellen kan ook. Klik hier voor de juiste persoon.