Tips & Tricks

Keepers Tricks

Verschillende verwerkingstechnieken

Bij alle verwerkingstechnieken is het de bedoeling dat de bal naar de zijkanten van het veld wordt verwerkt. Dit om een mogelijke rebound te voorkomen.

Lage bal

Een lage bal over de grond wordt verwerkt met de klompen. Dit kan op twee manieren gebeuren. Bij een zachte bal maakt de keeper een trapbeweging. Met de binnenkant van de klomp wordt de bal naar de zijkant getrapt. Bij een harde bal maakt de keeper een blokbeweging. De keeper zet zijn klompen iets schuin naar achter waardoor de bal naar buiten over de zijlijn wordt geblokt.

Halfhoge bal

Een halfhoge bal verwerkt de keeper door gebruik te maken van zijn legguards. De keeper zorgt er voor dat zijn legguards altijd recht naar het veld zijn gericht. Bij een halfhoge bal stapt de keeper vervolgens met een zijwaartse pas uit en zorgt dat de bal net onder de knie op de legguard komt.

Hoge bal

Een hoge bal wordt verwerkt met de handschoen of met de stickhandschoen.

Bij het verwerken van de hoge bal zijn er drie mogelijkheden:

Headfirst sliding

De headfirst sliding wordt gebruikt om eerder bij de bal te zijn dan een aanvallende speler. Van de headfirst sliding kan zowel binnen als buiten de cirkel gebruik worden gemaakt. De keeper dient op zijn buik naar de bal toe te duiken om vervolgens de bal naar de zijkant te flatsen in een vloeiende beweging.

Dit kan zowel op de forehand als op de backhand. Op de backhand kan de keeper er ook voor kiezen om de bal voor te laten rollen om vervolgens de bal met de forehand weg te werken. Op deze manier schermt de keeper de bal van de speler af. De beweging moet dat wel in één keer afgemaakt worden.

Bloksliding

Bij één op één situatie komt de keeper snel uit zijn doel om dit zo veel mogelijk af te dekken. Als de speler vervolgens de bal op doel slaat kan de keeper voor een bloksliding kiezen.

De bloksliding wordt in een aantal opeenvolgende stappen uitgevoerd:

Tips & Trics

SUCCES EN VEEL KEEPPLEZIER!